ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0
Certified for its commitment to nature

Sertifikaatit ja
kumppanuudet

YRITYS, 
JOLLA ON MISSIO

Saimme vuonna 2019 ensimmäisenä kansainvälisenä konsernina maininnan Entreprise à Mission (yritys, jolla on missio) yritysten kasvua ja muutosta säätelevän ranskalaisen PACTE-lain perusteella.

Tämä tärkeä sitoumus kertoo pyrkimyksestämme tehdä yrityksen yhteiskunnallisesta tehtävästä yhtä tärkeä kuin sen taloudellinen tehtävä.

 

Enemmän kuin vain yritys: missiomme.

Missiomme kiteytyy lauseeseen "Reconnect people to nature” ja toimintaan yhteisen hyvän puolesta. Uskomme, että luonto vaikuttaa hyvinvointiimme positiivisesti. Vahvistamalla yhteyttämme luontoon voimme auttaa rakentamaan maailmaa, jossa otetaan huomioon sekä sosiaalinen ulottuvuus että ympäristönäkökohdat.

1/ Luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja työ ilmaston lämpenemistä vastaan

Vähensimme muovin käyttöä jo varhaisessa vaiheessa. Lopetimme muovikassien käytön vuonna 2006 eli jo kymmenen vuotta ennen lainsäädännön voimaantuloa. Olemme myös keventäneet tuotepakkauksiamme vuodesta 2010 alkaen noin 20 %. Seuraava tavoitteemme on vähentää muovin käyttöä 30 % vuoteen 2030 mennessä.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen (hiilidioksidi): haluamme toimia ilmaston lämpenemistä vastaan ja noudatamme IPCC:n (Intergovernmental Panel on Climate Change) suosituksia.

Kunnioitamme kasvi- ja eläinkuntaa: ranskalainen lintujensuojelujärjestö LPO on luokitellut kaikki Bretagnen tuotantolaitoksemme ja 1 500 kasvilajia sisältävän kasvitieteellisen puutarhamme luonnon monimuotoisuuden suojelualueiksi. Olemme ylpeitä Yves Rocher -säätiön tukijoita: tuemme säätiötä sen luonnonsuojeluprojekteissa. Olemme istuttaneet vuoteen 2020 mennessä 100 miljoonaa puuta – ja työmme on vasta alussa.

2/ Suosimme vastuullista ja kestävää toimintamallia

Kestävä maanviljely: Kukkapeltomme saivat luomusertifikaatin vuonna 1999, ja viljelemme niillä kasveja agroekologian periaatteiden mukaan. Tuloksena on värikäs ekosysteemi, jossa kasvi- ja eläinkunta sekä ihmiset elävät tasapainossa toistensa kanssa. Yhdeksän bretagnelaista viljelmäämme on saanut UEBT-sertifikaatin, joka on tärkeä osoitus sitoutumisesta kestäviin raaka-ainehankintoihin.

Tavoitteena B Corp: Groupe Rocher tukee kestävää yritystoimintaa, ja Yves Rocher -tuotemerkki on asettanut tavoitteeksi B Corporation -sertifioinnin vuoteen 2025 mennessä. B Corp -sertifikaatti koskee yrityksen toimintaa kokonaisuudessaan ja siinä otetaan huomioon yrityksen positiivinen vaikutus yhteiskuntaan, työnantajan ja työntekijöiden väliset suhteet, työympäristö sekä yrityksen tarjoamat tuotteet ja palvelut. Emme kuitenkaan keskity itse sertifikaattiin. Tärkeintä on yhteinen tulevaisuutemme, ja yrityksillä on siinä tärkeä tehtävä. Emme pyri olemaan maailman paras yritys vaan paras yritys maailmalle.

3/ Ympäristön huomioon ottavan yrityskulttuurin luominen

Työntekijämme ja yhteistyökumppanimme noudattavat arvojamme ja sitoumuksiamme. “Nature Academy” on tapamme kouluttaa 100 % henkilöstöstämme sosiaalisissa ja ympäristökysymyksissä ja luoda aloitteita ympäristötietoisuuden lisäämiseksi (esimerkiksi puiden istutus Yves Rocher -säätiön kanssa ja roskien kerääminen lähiympäristöstä).

Sertifikaatit ja kumppanuudet

Organic Agriculture

LUONNONMUKAINEN VILJELY
JA AGROEKOLOGIA

Luonnonmukaisesti tuotettu omilla pelloillamme! Viljelemme kasveja 60 hehtaarin laajuisilla pelloillamme La Gacillyssa.

Viljelmillemme myönnettiin luomusertifikaatti jo vuonna 1999. Agroekologinen viljelymalli on kestävä ja luontoa kunnioittava menetelmä, joka vaalii luonnonvaroja ja luonnon monimuotoisuutta.

Lue lisää täältä
 

Luonnonmukaisesti tuotettu omilla pelloillamme! Viljelemme kasveja 60 hehtaarin laajuisilla pelloillamme La Gacillyssa.

Viljelmillemme myönnettiin luomusertifikaatti jo vuonna 1999. Agroekologinen viljelymalli on kestävä ja luontoa kunnioittava menetelmä, joka vaalii luonnonvaroja ja luonnon monimuotoisuutta.

Yves-Rocher certified UEBT

UEBT-yhteistyö
on vahvuutemme

UEBT*-sertifikaatti myönnettiin vuonna 2021 yhdeksälle symboliselle kasvillemme. Ne ovat ruiskaunokki, kehäkukka, minttu, kamomillasaunio, roomalainen kamomilla, viikunapäivikki, köynnöskrassi, arnikki ja jääpäivikki, ja kasvatamme niitä omilla pelloillamme La Gacillyssa. Olemme ensimmäinen UEBT-sertifikaatin saanut ranskalainen tuotemerkki. Tämä sertifikaatti on meille suuri ylpeyden aihe ja tunnustus työstämme niin kasvien kuin yhteisöjen hyväksi.

Lue lisää täältä
 

UEBT (Union for Ethical Bio Trade) on kansainvälinen yleishyödyllinen järjestö, joka edistää luonnon monimuotoisuutta ja ihmisiä kunnioittavaa toimintatapaa luonnollisten ainesosien tuottamisessa.

UEBT kannustaa yrityksiä määrittelemään ympäristön hyväksi toimintakäytännöt, jotka tukevat ja suojelevat luonnon monimuotoisuutta ja edistävät sen elpymistä. Käytännöt arvioidaan ja mitataan vuosittain, jotta ne vaalisivat luonnon monimuotoisuutta, josta myös oma toimintamme on riippuvainen.​

UEBT:n käytännöt edistävät myös ihmisten ja yhteisöjen kunnioittamista. Ne asettavat tiukat vaatimukset työntekijöiden ja paikallisen yhteisön oikeuksille sekä luonnon monimuotoisuutta hyödynnettäessä syntyvien tuottojen jakamiselle.

La Gacillyn pelloillamme viljeltyjen yhdeksän symbolisen kasvimme sertifioiminen on ensimmäinen askel tiellä kohti kestävää hankintastrategiaa.

Tavoitteenamme on, että vuonna 2025 kaikilla raaka-ainetoimittajillamme on UEBT-sertifikaatti. Voit lukea koko artikkelin täältä.

*Union for Ethical Biotrade

Yves-Rocher is a member of the association 1% for the planet

1% FOR THE PLANET –
ympäristön hyväksi!

Bretagnen toimintamme ja panoksemme perusteella olemme jäsen maailmanlaajuisessa 1% for the Planet -verkostossa.

Tämä tarkoittaa, että lahjoitamme yhden prosentin tuotoistamme ympäristöjärjestöille.

Lue lisää täältä
 

Lahjoitamme ympäristön hyväksi: 1% for the Planet on yleishyödyllinen järjestö, joka tuo yhteen sponsorit, yritykset ja ympäristön puolesta toimivat yhdistykset.

Yves Rocher on Bretagnen toimintansa perusteella mukana 1% for the Planet -järjestön toiminnassa. Lahjoitamme yhden prosentin ekologisen La Grée des Landes -kylpylähotellimme, kahden ravintolan, museon, myymälän ja La Gacillyn kauneushoitolan sekä Houat’n saarella sijaitsevan Eclosariumin liikevaihdosta ympäristön puolesta toimiville yhdistyksille.

Voit lukea 1% for the Planet -järjestön toiminnasta sen kotisivuilta: onepercentfortheplanet.fr

Refuges LPO

LPO-SUOJELUALUEEMME LUONNON MONIMUOTOISUUDEN PUOLESTA

Ranskalainen lintujensuojelujärjestö LPO on luokitellut kaikki tuotantolaitoksemme ja -alueemme luonnon monimuotoisuuden suojelualueiksi. LPO-järjestön painopisteet ovat lajien suojelu, ekosysteemien säilyttäminen ja ympäristökasvatus.

Lue lisää täältä
 

Ranskalainen lintujensuojelujärjestö LPO on luokitellut kaikki tuotantolaitoksemme ja -alueemme luonnon monimuotoisuuden suojelualueiksi. LPO-järjestön painopisteet ovat lajien suojelu, ekosysteemien säilyttäminen ja ympäristökasvatus.

Botanic Gardens

KASVITIETEELLINEN PUUTARHAMME:
ulkoilmalaboratorio

Bretagnen sydämessä sijaitseva kahden hehtaarin laajuinen kasvitieteellinen puutarhamme perustettiin vuonna 1975. Vaalimme ja suojelemme siellä nykyisin 1 500:aa kasvilajia.

Lue lisää täältä
 

Bretagnen sydämessä sijaitseva kahden hehtaarin laajuinen kasvitieteellinen puutarhamme perustettiin vuonna 1975. Vaalimme ja suojelemme siellä nykyisin 1 500:aa kasvilajia. Puutarha on tiedon ja osaamisen jakoon keskittyvän kansainvälisen BGCI*-verkoston jäsen, ja se on mukana geneettisten resurssien levittämistä, tiedon lisäämistä, kasvien suojelua ja siementen vaihtoa edistävässä ohjelmassa. Puutarha sai vuonna 2021 EcoJardin-maininnan, joka kertoo sen ekologisesta ja luonnon monimuotoisuutta tukevasta toimintamallista.

*Botanical Gardens Conservation International

national plastic packaging pact partner of Yves Rocher

MUOVIPAKKAUKSIA KOSKEVA NATIONAL PACT ON PLASTIC PACKAGING

Olemme sitoutuneet ranskalaiseen muovipakkauksia koskevaan sopimukseen. Tuemme kiertotaloutta ja varmistamme, että muovipakkaukset eivät joudu roskiin vaan voidaan hyödyntää kierrätyksessä.

Sopimus tarjoaa ratkaisuja muovisaasteen välttämiseen ja kuuluu Ellen MacArthur Foundations -s äätiön muovipakkaussopimusverkostoon.

Lue lisää täältä
 

Toteutamme kiertotalouden periaatteita välttääksemme muovin muuttumisen roskaksi. Olemme Ellen MacArthur Foundation's Plastic Pacts networkiin kuuluvan National Pact on Plastic Packaging -yhteenliittymän jäsen. Teemme yhteistyötä Ranskan ekologista muutosta hallinnoivan ministeriön, kansalaisjärjestöjen ja muiden yritysten kanssa ja tuemme kiertotaloutta. Toteutamme siten ratkaisua, joka auttaa välttämään muovijätteen syntymistä ja tuottaa samalla taloudellisia, ympäristöllisiä ja sosiaalisia hyötyjä. Aloite varmistaa tiedon jakamisen ja toiminnan koordinoinnin globaalilla tasolla.

5 merkittävää tavoitetta: ​

  1. Haitallisista ja tarpeettomista pakkauksista luopuminen​
  2. Pakkaamattomien ja uudelleenkäytettävien tuotteiden kehittäminen ​
  3. Ekodesignin ja kierrätyksen kehittäminen​
  4. Kierrätysasteen kohottaminen ​
  5. Kierrätysmuovin käyttäminen

Yves Rocher -säätiön 
tärkein tukija

Yves Rocher -säätiö toimii luonnon monimuotoisuuden puolesta. Sen sitoutuminen luonnon puolesta ilmenee tukena ja rahallisina avustuksina paikallisille hankkeille eri puolella maailmaa. Säätiö on istuttanut jo yli 100 miljoonaa puuta Plant for Life -ohjelman kautta ja läheisessä yhteistyössä 48 kansalaisjärjestön ja yhdistyksen kanssa.

Terre de Femmes -palkintoja on jaettu jo yli 500 naiselle, jotka toimivat 50 eri maassa planeettamme tulevaisuuden puolesta. Yves Rocher -säätiö on saanut tunnustuksen 30-vuotisesta yleishyödyllisestä työstään. Säätiön suurin tukija, Yves Rocher -yritys, ja yhteistyökumppanit ovat siitä hyvin ylpeitä.

Voit lukea täältä lisää Yves Rocher -säätiöstä

Tuote on lisätty toivelistaan.Katso toivelista.