20% ALENNUS koko tilauksestasi! Merkitse alennuskoodi NOV20 ostoskoriin. Voimassa 16.11. asti.

Personvernpolicy

Päivitetty 2019-01-20
Tietosuojakäytännön tarkoitus
Arvostamme yksityisyyttäsi ja haluamme, että olet tyytyväinen Yves Rochern tapaan käsitellä henkilötietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun ostat tuotteitamme netistä tai postitse, otat yhteyttä asiakaspalveluumme, liityt kauneusklubimme jäseneksi tai tilaat uutiskirjeemme ("Palvelu"). Se myös selventää henkilötietoihin liittyvät oikeutesi ja kuinka voit vaatia oikeuksiasi.

Yves Rocher Finlande Oy ("Yves Rocher") on rekisterinpitäjä ja vastaa Palvelussa tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä. Yves Rocher noudattaa Suomen henkilötietolakia ja EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR).

Käyttämällä Palvelua hyväksyt tämän tietosuojakäytännön ja henkilötietojesi keräämisen ja käsittelyn alla kuvatulla tavalla. On tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tietosuojakäytännön, ennen kuin käytät Palvelua.

Voit lukea tämän tietosuojakäytännön kotisivuiltamme milloin tahansa.

Tietosuojakäytäntöä voidaan tarvittaessa muuttaa tai päivittää, esimerkiksi jos Palvelun ominaisuuksia muutetaan tai Palveluun lisätään uusia ominaisuuksia. Muutoksista ilmoitetaan etukäteen Palvelussa tai jollain muulla sopivalla tavalla, jotta voit tutustua muutoksiin ennen niiden voimaantuloa.
Kerättävät henkilötiedot
Yves Rocher kerää ja käsittelee seuraavia henkilötietoja, kun käytät Palvelua:

Itse luovuttamasi tiedot

Henkilö- ja yhteystiedot. Yves Rocher käsittelee henkilötietoja, jotka luovutat meille ostaessasi tuotteitamme netistä, postitse tai myymälästä ja kun liityt kauneusklubimme jäseneksi tai tilaat uutiskirjeemme ja/tai teet sopimuksen kanssamme jollain muulla tavalla. Tällaisia henkilötietoja ovat muun muassa nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot, kuten osoite, sähköposti ja puhelinnumero, ostoksiin liittyvät tiedot, kuten asiakasnumero, tilaushistoria, asiakastili ja kanta-asiakasohjelman tili, asiakasryhmä sekä mielipiteet tuotteistamme. Saatamme myös käsitellä ihosi sävyyn tai herkkyyteen liittyviä tietoja.

Maksutiedot. Jos maksat Palvelussa, keräämme luotto- ja maksukorttisi tiedot (esimerkiksi nimi, kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi).

Muulla tavoin kerätyt tiedot

Tekniset tiedot. Kun käytät Palvelua, keräämme tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi tietoja, kuten IP-osoite, kieli, selaintyyppi, selainversio, käyttöjärjestelmä, näytön resoluutio ja kirjautumistiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja sijainti.
Kerättyjen henkilötietojen käyttötavat
Henkilötietojasi käytetään ensisijaisesti Palvelun tarjoamiseen, toteuttamiseen ja parantamiseen. Yves Rocher kerää ja käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin paikallisen lainsäädännön asettamissa rajoissa:

Palvelun tarjoamiseen. Henkilö- ja yhteystietojasi käytetään tilisi tai sopimuksesi hallinnointiin ja Palvelun tarjoamiseen eli sopimuksen mukaisten velvoitteidemme täyttämiseen. Esimerkiksi käytämme maksutietoja Palvelussa tekemiesi maksujen toteuttamiseen sekä hallinnointiin ja teknisiä tietoja tarjotaksemme sinulle parhaan käyttökokemuksen Palvelussamme ja laitteellasi.

Yhteydenpitoon kanssasi. Henkilö- ja yhteystietojasi (kuten sähköposti ja matkapuhelinnumero) voidaan käyttää viestien lähettämiseen sinulle. Tällaiset viestit voivat olla esimerkiksi uutiskirjeitä, muistutuksia ja maksuvahvistuksia. Henkilö- ja yhteystietojasi voidaan käyttää myös uusista palveluista ja nykyisen Palvelun muutoksista ilmoittamiseen, suoramainonnan lähettämiseen sekä Palvelua ja tuotteitamme koskevien kommenttiesi käsittelemiseen ja mahdolliseen julkaisemiseen sinun luvallasi. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös Yves Rocher’n kilpailujen järjestämiseen. Yves Rocher käyttää henkilötietojasi Palvelun tarjoamiseen sinulle ja muihin tarkoituksiin, jotka ovat Yves Rocher’n oikeutettu etu, kuten tärkeiden tietojen lähettämiseen. Voimme tarvittaessa joutua pyytämään sinulta nimenomaista suostumusta.

Asiakaspalvelun tarjoamiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää asioiden selvittämiseen, kysymyksiin vastaamiseen ja Palveluun liittyvien ongelmien ratkaisemiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös väärinkäytösten ja petosten estämiseen. Näitä toimia toteutetaan Palvelun tarjoamiseksi sinulle ja muihin tarkoituksiin, jotka ovat Yves Rochern oikeutettu etu, kuten Palvelun toimimiseen toivotulla tavalla.

Tilastotietojen muodostamiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää tilastotietojen muodostamiseen kootusti niin, etteivät tiedot ole tunnistettavissa. Tilastotietoja voidaan muodostaa esimerkiksi Palvelun käyttäjien keski-iästä ja maantieteellisestä sijainnista.

Palvelun kehittämiseen ja parantamiseen. Teknisiä tietoja (mukaan lukien yleinen palaute) ja koottuja tilastotietoja voidaan käyttää Palvelun ja käyttäjäkokemuksen kehittämiseen ja parantamiseen. Tällöin käsittelyperusteena on Yves Rochern oikeutettu etu, kuten tuotteiden tarjoamiseen liittyvien tapojen kehittäminen ja tehostaminen.

Voimme myös käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme sovellettavan lainsäädännön ja/tai velvoitteiden mukaisesti.

Kerättyjen henkilötietojen tyyppi riippuu siitä, miten olet vuorovaikutuksessa Yves Rocher’n kanssa: liitytkö kanta-asiakasohjelmamme jäseneksi, luotko asiakastilin kotisivuillamme, teetkö tilauksen postitse tai netistä, tilaatko uutiskirjeemme tai otatko yhteyttä asiakaspalveluumme.
Tarjousten vastaanottaminen
Tekemiesi valintojen mukaisesti voimme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle tarjouksia postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Tarjoukset postitse tai puhelimitse. Voimme lähettää sinulle tarjouksia postitse tai ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse kertoaksemme sinulle uusista tuotteista ja tarjouksista. Voit saada postitse tarjouksia myös yhteistyökumppaneiltamme. Jos et halua enää saada tällaisia tarjouksia, voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa.

Tarjoukset sähköpostitse tai tekstiviestillä. Voit myös saada sähköpostitse ja tekstiviestillä tarjouksia tuotteistamme ja palveluistamme sekä yhteistyökumppaneidemme lähettämiä tarjouksia heidän tuotteistaan ja palveluistaan. Tällaiset tarjoukset lähetetään antamasi suostumuksesi perusteella, ja voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Olet voinut luovuttaa meille henkilötietojasi tehdessäsi tilauksen tai luodessasi asiakastilin tai kanta-asiakastilin. Voimme käyttää näitä henkilötietoja lähettääksemme sinulle myös muita tarjouksia.

Peruuttaminen. Voit ilmoittaa meille milloin tahansa, jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia kyseisten kanavien kautta. Jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia sähköpostitse, klikkaa kussakin sähköpostiviestissä olevaa peruutuslinkkiä tai peruuta tilauksesi kotisivuiltamme asiakastililläsi tai kanta-asiakastililläsi. Voit myös peruuttaa tarjoukset ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia tekstiviestillä, lähetä peruutusviesti tekstiviestissä olevien ohjeiden mukaisesti. Voit myös peruuttaa tarjoukset ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Henkilötietojen turvallinen säilytys ja säilytysaika
Yves Rocher varmistaa henkilötietojesi turvallisen säilytyksen ja luottamuksellisuuden käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotka suojaavat henkilötietojasi katoamiselta, tuhoamiselta sekä virheelliseltä ja luvattomalta käytöltä.

Henkilötietoja säilytetään sopimussuhteen keston ajan. Joissakin tapauksissa tietoja voidaan säilyttää kauemmin, jos se on tarpeen Yves Rocher’lle laissa asetettujen velvollisuuksien toteuttamiseksi. Tietoja voidaan säilyttää kauemmin myös silloin, kun henkilötietoja säilytetään muuhun kuin sopimukseen perustuvaan tarkoitukseen, jotta Yves Rocher voi noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, kuten kirjanpitolakia.
Henkilötietojen jakaminen
Henkilötietojasi voidaan tarvittaessa tai perustellusti siirtää muille tahoille tai jakaa muiden tahojen kanssa. Henkilötietojasi voidaan jakaa esimerkiksi seuraavien tahojen kanssa:

Palveluntoimittajat ja alihankkijat. Henkilötietojasi voidaan siirtää tai jakaa valikoiduille yrityksille, jotka toimittavat erilaisia palveluita Yves Rocher’lle. Palveluntoimittajat ja muut alihankkijat käsittelevät henkilötietojasi Yves Rocher’n ohjeiden mukaisesti.

Viranomaiset. Myös sopimuksen valmistelu ja hallinnointi edellyttää henkilötietojen käsittelyä, jotta Yves Rocher pystyy täyttämään lainsäädännön, muiden määräysten tai viranomaispäätöksen mukaiset velvollisuutensa. Esimerkkejä tällaisesta käsittelystä ovat:
  • Henkilötietojen käsittely kirjanpitolain vaatimusten täyttämiseksi.
  • Henkilötietojen käsittely verovirastolle, poliisille ja muille niin kotimaisille kuin ulkomaisille viranomaisille raportoinnin yhteydessä.
Suostumus henkilötietojen käsittelyyn
Kun henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumus, sinulta tarvitaan tällöin suostumus henkilötietojesi käsittelyyn. Suostumus henkilötietojen käsittelyn vaaditaan esimerkiksi silloin, kun Yves Rocher’lle luovutetut tiedot sisältävät arkaluontoisia henkilötietoja.

Arkaluontoisilla henkilötiedoilla tarkoitetaan lainsäädännön mukaan tietoja, jotka ilmaisevat henkilön rotua tai etnistä alkuperää, poliittisia mielipiteitä, uskonnollista tai filosofista vakaumusta, ammattiliittoon kuulumista, geneettisiä tai biometrisiä tietoja, joista henkilö voidaan yksiselitteisesti tunnistaa, terveystietoja tai seksuaalista käyttäytymistä ja suuntautumista koskevia tietoja.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Yves Rocher’lla ei ole sen jälkeen oikeutta käsitellä suostumukseen perustuvia henkilötietoja.
Luottotietojen tarkistus
Jos valitset jonkin muun maksutavan kuin suoramaksun, Yves Rocher pidättää itsellään oikeuden tarkistaa luottotietosi ennen tilauksen hyväksymistä. Näin Yves Rocher voi tarjota sinulle mahdollisuuden käyttää muita maksutapoja. Luottotietojen tarkistus vähentää myös laskujen maksamatta jättämistä. Lisäksi luottotietojen tarkistus tuo turvaa niin sinulle kuin meillekin, koska se estää petoksia ja muita rikoksia.

Osana sisäistä luottotietojen tarkistusta Yves Rocher tarkastelee kaikkia saatavilla olevia tietoja ja määrittää niiden perusteella tietylle tilaukselle tarjolla olevat maksutavat. Tässä yhteydessä käyttäjätilisi kaikki aiemmat tilaukset tarkastetaan.

Yves Rocher’n saatavilla olevien tietojen lisäksi tarvitaan myös ulkopuolisten palveluntoimittajien tietoja. Tätä varten Yves Rocher välittää eteenpäin luottotietojen tarkistuksen edellyttämät henkilötiedot (koko nimi, osoite ja mahdollisesti syntymäaika).

Palveluntoimittaja käyttää edellä mainittuja Yves Rocher’n välittämiä tietoja arvioidakseen luottokelpoisuutesi tilaukseen nähden. Arviointi perustuu matemaattiseen tilastolliseen menetelmään (pisteytys). Kyseisiä tietoja voidaan välittää myös muille yrityksille henkilö- ja osoitetietojen vahvistamiseksi.

Sinulla on oikeus riitauttaa päätös tai pyytää luottotietojen uudelleen tarkistamista. Yhteystiedot löydät kohdasta 15. Tällöin Yves Rocher tarkistaa päätöksen manuaalisesti pyyntösi ja kantasi perusteella.

Voit milloin tahansa tulevaisuudessa peruuttaa antamasi suostumuksesi ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät kohdasta 15. Sinulla on myös oikeus tietää, mitä tietoja sekä me että käyttämämme palveluntoimittajat säilytämme sinusta.

Henkilötietojasi käsitellään luottotietojen tarkistuksen yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b ja f alakohtien mukaisesti.
Erääntyneitä saatavia koskevien henkilötietojen luovuttaminen perintätoimistolle
Jos jätät laskut tai maksuerät maksamatta, Yves Rocher voi antaa erääntyneet saatavat perintäyhtiön perittäväksi. Yves Rocher voi myös luovuttaa erääntyneet saatavat ja niihin liittyvät henkilötiedot perintäyhtiölle tai jollekin muulle toimijalle. Tällöin perintäyhtiöstä tulee velkoja, ja se perii saatavia omissa nimissään.

Henkilötiedot luovutetaan saatavien perimisen yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti. Henkilötiedot luovutetaan saatavien myynnin yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.
Henkilötietojen käsittely EU- ja ETA-alueella
Yves Rocher pyrkii aina käsittelemään henkilötietojasi vain EU- ja ETA-alueella. Henkilötietojasi voidaan kuitenkin joissakin tapauksissa siirtää EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille yrityksille.

Sinun on hyvä tietää, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolella henkilötietoihin voidaan soveltaa muita sääntöjä, eivätkä suojausvaatimukset ole välttämättä yhtä tiukkoja. Tällaisissa tapauksissa Yves Rocher huolehtii, että kaikki kohtuulliset lainsäädännölliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet (kuten Privacy Shield -järjestely) otetaan käyttöön henkilötietojen suojan riittävän tason varmistamiseksi.