ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

Yves Rocher
0

Welcome to La Gacilly

Yves Rocher toimii luonnon monimuotoisuuden puolesta

Olemme luoneet suuren, kahden hehtaarin laajuisen kasvitieteellisen puutarhan Yves Rocher’n kotipaikkaan La Gacillyyn Ranskan Bretagneen. Asiantuntijamme tutkivat siellä 1 500:aa kasvilajia. Kokoelma sisältää myös ulkomailta peräisin olevia ja uhanalaisia kasveja. Kasvitieteellisen puutarhan lisäksi Yves Rocher’lla on La Gacillyssa myös 60 hehtaarin luomupellot, joilla viljelemme kasveja agroekologian periaatteiden mukaisesti ja otamme huomioon ympäröivän ekosysteemin.

La Gacillyssa työskentelevät kasvitieteilijämme ymmärtävät eri kasvilajien elinkaaren täysin. He tutkivat kasveja ja niiden selviytymistä eri ympäristöissä. Meille on tärkeintä luonnon kunnioittaminen ja lajien monimuotoisuuden vaaliminen. Varmistamme tämän istuttamalla kasvit oikealla tavalla, seuraamalla niiden luonnollista elinkaarta ja korjaamalla sadon talteen käsin sopivana ajankohtana. Käytämme myös käyttötarkoitukseen sopeutettuja koneita, jotta voimme hyödyntää kaikki kasvien osat sadonkorjuun yhteydessä.

Kasvitieteellinen puutarhamme on avoin yleisölle. Kaikki voivat siis nauttia siellä kasvavista kauniista kukista ja kasveista ja nähdä samalla, miten toimimme paremman ja kestävämmän maailman puolesta. Luomme esimerkiksi niittyalueita ja istutuksia, jotka tukevat luonnon monimuotoisuutta. 

Map of La Gacilly

la-gacilly-image3s2.jpg

Kukkien merkitys

Tuotteemme sisältävät kasvipohjaisia vaikuttavia ainesosia, jotka ovat peräisin La Gacillyssa viljellyistä kukista. Tuemme samalla luonnon monimuotoisuutta, sillä kukkien mesi houkuttelee mehiläisiä ja perhosia, jotka pölyttävät muita kasveja ja kukkia. Kukkasato korjataan tiettynä, kullekin lajille soveltuvana ajankohtana vuoden aikana. Viljelemme pelloillamme esimerkiksi kamomillaa, ruiskaunokkia, viikunapäivikkiä ja arnikkia.

Kaikilla kasviainesosillamme on omat suotuisat ominaisuutensa: Arnikki vaalii käsien pehmeyttä. Viikunapäivikillä on kosteuttavia ominaisuuksia. Ruiskaunokki on rauhoittava ainesosa, jota käytämme esimerkiksi silmämeikinpoistoaineissa. Kamomilla puolestaan sopii erityisen hyvin herkälle iholle tarkoitettuihin voiteisiin.
Istutamme kukat ja kylvämme suurimman osan siemenistä pelloillemme huhtikuussa. Osa kukista, esimerkiksi kamomillasaunio, on kuitenkin laitettava alulle jo maaliskuussa. 

Alamme korjata kukkia talteen toukokuussa, ja sadonkorjuu jatkuu lokakuulle saakka. Kamomillasaunio korjataan talteen jo toukokuussa, sillä se kukkii aikaisin. Roomalaisen kamomillan kukat kerätään kuitenkin talteen vasta heinäkuun lopulta elokuun puoliväliin. Ruiskaunokki- ja arnikkisato korjataan kesäkuussa. Viikunapäivikki puolestaan kerätään talteen lokakuussa tai jopa marraskuun alussa.

Kukat kuivataan sadonkorjuun jälkeen. Niiden kosteuspitoisuus on 60–80 %, joten niitä kuivataan kuumassa uunissa 20 tunnin ajan. Kuivaamisen jälkeen alamme erottaa kukista kasvipohjaisia vaikuttavia ainesosia.

Näet alla muutamia valikoimamme tuotteita, jotka sisältävät ainesosia viljelemistämme kukista.
la-gacilly-camomile-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Camomile

la-gacilly-cornflower-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Cronflower

la-gacilly-middagsblomma-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Middagsblomma

la-gacilly-arnica-p.jpg
Copyright : Emmanuel Berthier

Arnica

Tuote on lisätty toivelistaan.Katso toivelista.