Tietosuojakäytäntö

Päivitetty 2019-01-20
Arvostamme yksityisyyttäsi ja haluamme, että olet tyytyväinen Yves Rochern tapaan käsitellä henkilötietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi, kun ostat tuotteitamme netistä tai postitse, otat yhteyttä asiakaspalveluumme, liityt kauneusklubimme jäseneksi tai tilaat uutiskirjeemme ("Palvelu"). Se myös selventää henkilötietoihin liittyvät oikeutesi ja kuinka voit vaatia oikeuksiasi.

Yves Rocher Finlande Oy ("Yves Rocher") on rekisterinpitäjä ja vastaa Palvelussa tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä. Yves Rocher noudattaa Suomen henkilötietolakia ja EU:n tietosuoja-asetusta (GDPR).

Käyttämällä Palvelua hyväksyt tämän tietosuojakäytännön ja henkilötietojesi keräämisen ja käsittelyn alla kuvatulla tavalla. On tärkeää, että luet ja ymmärrät tämän tietosuojakäytännön, ennen kuin käytät Palvelua.

Voit lukea tämän tietosuojakäytännön kotisivuiltamme milloin tahansa.

Tietosuojakäytäntöä voidaan tarvittaessa muuttaa tai päivittää, esimerkiksi jos Palvelun ominaisuuksia muutetaan tai Palveluun lisätään uusia ominaisuuksia. Muutoksista ilmoitetaan etukäteen Palvelussa tai jollain muulla sopivalla tavalla, jotta voit tutustua muutoksiin ennen niiden voimaantuloa.
Yves Rocher kerää ja käsittelee seuraavia henkilötietoja, kun käytät Palvelua:

Itse luovuttamasi tiedot

Henkilö- ja yhteystiedot. Yves Rocher käsittelee henkilötietoja, jotka luovutat meille ostaessasi tuotteitamme netistä, postitse tai myymälästä ja kun liityt kauneusklubimme jäseneksi tai tilaat uutiskirjeemme ja/tai teet sopimuksen kanssamme jollain muulla tavalla. Tällaisia henkilötietoja ovat muun muassa nimi ja henkilötunnus, yhteystiedot, kuten osoite, sähköposti ja puhelinnumero, ostoksiin liittyvät tiedot, kuten asiakasnumero, tilaushistoria, asiakastili ja kanta-asiakasohjelman tili, asiakasryhmä sekä mielipiteet tuotteistamme. Saatamme myös käsitellä ihosi sävyyn tai herkkyyteen liittyviä tietoja.

Maksutiedot. Jos maksat Palvelussa, keräämme luotto- ja maksukorttisi tiedot (esimerkiksi nimi, kortin numero, voimassaoloaika ja turvakoodi).

Muulla tavoin kerätyt tiedot

Tekniset tiedot. Kun käytät Palvelua, keräämme tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi tietoja, kuten IP-osoite, kieli, selaintyyppi, selainversio, käyttöjärjestelmä, näytön resoluutio ja kirjautumistiedot, kuten päivämäärä, kellonaika ja sijainti.
Henkilötietojasi käytetään ensisijaisesti Palvelun tarjoamiseen, toteuttamiseen ja parantamiseen. Yves Rocher kerää ja käyttää henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin paikallisen lainsäädännön asettamissa rajoissa:

Palvelun tarjoamiseen. Henkilö- ja yhteystietojasi käytetään tilisi tai sopimuksesi hallinnointiin ja Palvelun tarjoamiseen eli sopimuksen mukaisten velvoitteidemme täyttämiseen. Esimerkiksi käytämme maksutietoja Palvelussa tekemiesi maksujen toteuttamiseen sekä hallinnointiin ja teknisiä tietoja tarjotaksemme sinulle parhaan käyttökokemuksen Palvelussamme ja laitteellasi.

Yhteydenpitoon kanssasi. Henkilö- ja yhteystietojasi (kuten sähköposti ja matkapuhelinnumero) voidaan käyttää viestien lähettämiseen sinulle. Tällaiset viestit voivat olla esimerkiksi uutiskirjeitä, muistutuksia ja maksuvahvistuksia. Henkilö- ja yhteystietojasi voidaan käyttää myös uusista palveluista ja nykyisen Palvelun muutoksista ilmoittamiseen, suoramainonnan lähettämiseen sekä Palvelua ja tuotteitamme koskevien kommenttiesi käsittelemiseen ja mahdolliseen julkaisemiseen sinun luvallasi. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös Yves Rocher’n kilpailujen järjestämiseen. Yves Rocher käyttää henkilötietojasi Palvelun tarjoamiseen sinulle ja muihin tarkoituksiin, jotka ovat Yves Rocher’n oikeutettu etu, kuten tärkeiden tietojen lähettämiseen. Voimme tarvittaessa joutua pyytämään sinulta nimenomaista suostumusta.

Asiakaspalvelun tarjoamiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää asioiden selvittämiseen, kysymyksiin vastaamiseen ja Palveluun liittyvien ongelmien ratkaisemiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös väärinkäytösten ja petosten estämiseen. Näitä toimia toteutetaan Palvelun tarjoamiseksi sinulle ja muihin tarkoituksiin, jotka ovat Yves Rochern oikeutettu etu, kuten Palvelun toimimiseen toivotulla tavalla.

Tilastotietojen muodostamiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää tilastotietojen muodostamiseen kootusti niin, etteivät tiedot ole tunnistettavissa. Tilastotietoja voidaan muodostaa esimerkiksi Palvelun käyttäjien keski-iästä ja maantieteellisestä sijainnista.

Palvelun kehittämiseen ja parantamiseen. Teknisiä tietoja (mukaan lukien yleinen palaute) ja koottuja tilastotietoja voidaan käyttää Palvelun ja käyttäjäkokemuksen kehittämiseen ja parantamiseen. Tällöin käsittelyperusteena on Yves Rochern oikeutettu etu, kuten tuotteiden tarjoamiseen liittyvien tapojen kehittäminen ja tehostaminen.

Voimme myös käsitellä henkilötietojasi noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme sovellettavan lainsäädännön ja/tai velvoitteiden mukaisesti.

Kerättyjen henkilötietojen tyyppi riippuu siitä, miten olet vuorovaikutuksessa Yves Rocher’n kanssa: liitytkö kanta-asiakasohjelmamme jäseneksi, luotko asiakastilin kotisivuillamme, teetkö tilauksen postitse tai netistä, tilaatko uutiskirjeemme tai otatko yhteyttä asiakaspalveluumme.
Tekemiesi valintojen mukaisesti voimme käyttää yhteystietojasi lähettääksemme sinulle tarjouksia postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Tarjoukset postitse tai puhelimitse. Voimme lähettää sinulle tarjouksia postitse tai ottaa sinuun yhteyttä puhelimitse kertoaksemme sinulle uusista tuotteista ja tarjouksista. Voit saada postitse tarjouksia myös yhteistyökumppaneiltamme. Jos et halua enää saada tällaisia tarjouksia, voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa.

Tarjoukset sähköpostitse tai tekstiviestillä. Voit myös saada sähköpostitse ja tekstiviestillä tarjouksia tuotteistamme ja palveluistamme sekä yhteistyökumppaneidemme lähettämiä tarjouksia heidän tuotteistaan ja palveluistaan. Tällaiset tarjoukset lähetetään antamasi suostumuksesi perusteella, ja voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa.

Olet voinut luovuttaa meille henkilötietojasi tehdessäsi tilauksen tai luodessasi asiakastilin tai kanta-asiakastilin. Voimme käyttää näitä henkilötietoja lähettääksemme sinulle myös muita tarjouksia.

Peruuttaminen. Voit ilmoittaa meille milloin tahansa, jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia kyseisten kanavien kautta. Jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia sähköpostitse, klikkaa kussakin sähköpostiviestissä olevaa peruutuslinkkiä tai peruuta tilauksesi kotisivuiltamme asiakastililläsi tai kanta-asiakastililläsi. Voit myös peruuttaa tarjoukset ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Jos et halua enää vastaanottaa tarjouksia tekstiviestillä, lähetä peruutusviesti tekstiviestissä olevien ohjeiden mukaisesti. Voit myös peruuttaa tarjoukset ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Yves Rocher varmistaa henkilötietojesi turvallisen säilytyksen ja luottamuksellisuuden käyttämällä asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotka suojaavat henkilötietojasi katoamiselta, tuhoamiselta sekä virheelliseltä ja luvattomalta käytöltä.

Henkilötietoja säilytetään sopimussuhteen keston ajan. Joissakin tapauksissa tietoja voidaan säilyttää kauemmin, jos se on tarpeen Yves Rocher’lle laissa asetettujen velvollisuuksien toteuttamiseksi. Tietoja voidaan säilyttää kauemmin myös silloin, kun henkilötietoja säilytetään muuhun kuin sopimukseen perustuvaan tarkoitukseen, jotta Yves Rocher voi noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä, kuten kirjanpitolakia.
Henkilötietojasi voidaan tarvittaessa tai perustellusti siirtää muille tahoille tai jakaa muiden tahojen kanssa. Henkilötietojasi voidaan jakaa esimerkiksi seuraavien tahojen kanssa:

Palveluntoimittajat ja alihankkijat. Henkilötietojasi voidaan siirtää tai jakaa valikoiduille yrityksille, jotka toimittavat erilaisia palveluita Yves Rocher’lle. Palveluntoimittajat ja muut alihankkijat käsittelevät henkilötietojasi Yves Rocher’n ohjeiden mukaisesti.

Viranomaiset. Myös sopimuksen valmistelu ja hallinnointi edellyttää henkilötietojen käsittelyä, jotta Yves Rocher pystyy täyttämään lainsäädännön, muiden määräysten tai viranomaispäätöksen mukaiset velvollisuutensa. Esimerkkejä tällaisesta käsittelystä ovat:

- Henkilötietojen käsittely kirjanpitolain vaatimusten täyttämiseksi.
- Henkilötietojen käsittely verovirastolle, poliisille ja muille niin kotimaisille kuin ulkomaisille viranomaisille raportoinnin yhteydessä.
Kun henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta on suostumus, sinulta tarvitaan tällöin suostumus henkilötietojesi käsittelyyn. Suostumus henkilötietojen käsittelyn vaaditaan esimerkiksi silloin, kun Yves Rocher’lle luovutetut tiedot sisältävät arkaluontoisia henkilötietoja.

Arkaluontoisilla henkilötiedoilla tarkoitetaan lainsäädännön mukaan tietoja, jotka ilmaisevat henkilön rotua tai etnistä alkuperää, poliittisia mielipiteitä, uskonnollista tai filosofista vakaumusta, ammattiliittoon kuulumista, geneettisiä tai biometrisiä tietoja, joista henkilö voidaan yksiselitteisesti tunnistaa, terveystietoja tai seksuaalista käyttäytymistä ja suuntautumista koskevia tietoja.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Yves Rocher’lla ei ole sen jälkeen oikeutta käsitellä suostumukseen perustuvia henkilötietoja.
Jos valitset jonkin muun maksutavan kuin suoramaksun, Yves Rocher pidättää itsellään oikeuden tarkistaa luottotietosi ennen tilauksen hyväksymistä. Näin Yves Rocher voi tarjota sinulle mahdollisuuden käyttää muita maksutapoja. Luottotietojen tarkistus vähentää myös laskujen maksamatta jättämistä. Lisäksi luottotietojen tarkistus tuo turvaa niin sinulle kuin meillekin, koska se estää petoksia ja muita rikoksia.

Osana sisäistä luottotietojen tarkistusta Yves Rocher tarkastelee kaikkia saatavilla olevia tietoja ja määrittää niiden perusteella tietylle tilaukselle tarjolla olevat maksutavat. Tässä yhteydessä käyttäjätilisi kaikki aiemmat tilaukset tarkastetaan.

Yves Rocher’n saatavilla olevien tietojen lisäksi tarvitaan myös ulkopuolisten palveluntoimittajien tietoja. Tätä varten Yves Rocher välittää eteenpäin luottotietojen tarkistuksen edellyttämät henkilötiedot (koko nimi, osoite ja mahdollisesti syntymäaika).

Palveluntoimittaja käyttää edellä mainittuja Yves Rocher’n välittämiä tietoja arvioidakseen luottokelpoisuutesi tilaukseen nähden. Arviointi perustuu matemaattiseen tilastolliseen menetelmään (pisteytys). Kyseisiä tietoja voidaan välittää myös muille yrityksille henkilö- ja osoitetietojen vahvistamiseksi.

Sinulla on oikeus riitauttaa päätös tai pyytää luottotietojen uudelleen tarkistamista. Yhteystiedot löydät kohdasta 15. Tällöin Yves Rocher tarkistaa päätöksen manuaalisesti pyyntösi ja kantasi perusteella.

Voit milloin tahansa tulevaisuudessa peruuttaa antamasi suostumuksesi ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät kohdasta 15. Sinulla on myös oikeus tietää, mitä tietoja sekä me että käyttämämme palveluntoimittajat säilytämme sinusta.

Henkilötietojasi käsitellään luottotietojen tarkistuksen yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b ja f alakohtien mukaisesti.
Jos jätät laskut tai maksuerät maksamatta, Yves Rocher voi antaa erääntyneet saatavat perintäyhtiön perittäväksi. Yves Rocher voi myös luovuttaa erääntyneet saatavat ja niihin liittyvät henkilötiedot perintäyhtiölle tai jollekin muulle toimijalle. Tällöin perintäyhtiöstä tulee velkoja, ja se perii saatavia omissa nimissään.

Henkilötiedot luovutetaan saatavien perimisen yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti. Henkilötiedot luovutetaan saatavien myynnin yhteydessä tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisesti.
Yves Rocher pyrkii aina käsittelemään henkilötietojasi vain EU- ja ETA-alueella. Henkilötietojasi voidaan kuitenkin joissakin tapauksissa siirtää EU- ja ETA-alueen ulkopuolisille yrityksille.

Sinun on hyvä tietää, että EU- ja ETA-alueen ulkopuolella henkilötietoihin voidaan soveltaa muita sääntöjä, eivätkä suojausvaatimukset ole välttämättä yhtä tiukkoja. Tällaisissa tapauksissa Yves Rocher huolehtii, että kaikki kohtuulliset lainsäädännölliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet (kuten Privacy Shield -järjestely) otetaan käyttöön henkilötietojen suojan riittävän tason varmistamiseksi.
Kyse on sinun henkilötiedoistasi. Näin ollen sinulla on oikeus hallita omia henkilötietojasi ja saada tietoa siitä, miten Yves Rocher käsittelee henkilötietojasi. Seuraavassa on lyhyt yhteenveto sinun oikeuksistasi.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Jos käsittelemme tietojasi oikeutetun etumme perusteella, sinulla on oikeus vastustaa käsittelyä. Jotta voimme jatkaa tietojen käsittelyä, meidän on osoitettava, että Yves Rocher’lla on käsittelyyn perusteltu oikeutettu syy, joka on painavampi kuin sinun etusi ja oikeutesi. Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja etujen ja oikeuksien vertailuista.

Oikeus saada pääsy tietoihin ja oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Voit milloin tahansa pyytää maksuttoman jäljennöksen henkilötiedoistasi ja tietoa henkilötietojesi käsittelystä, kuten niiden keräys-, käyttö- ja jakelukäytännöistä. Sinulla on myös oikeus siirtää henkilötietosi toiselle rekisterinpitäjälle. Tätä kutsutaan datan siirrettävyydeksi.

Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää Yves Rocher’ta poistamaan sinua koskevat henkilötiedot, jos kyseisiä henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne on kerätty, tai jos henkilötietojen käsittelylle ei ole laillista perustetta.

Oikeus tietojen oikaisemiseen. Sinulla on oikeus korjata sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot. Jos huomaat, että Yves Rocher’lla on sinua koskevia virheellisiä henkilötietoja, sinulla on oikeus pyytää, että tiedot oikaistaan. Voit myös pyytää, että puutteelliset tietosi täydennetään.

Oikeus käsittelyn rajoittamiseen. Sinulla on oikeus pyytää, että henkilötietojesi käsittelyä rajoitetaan, kunnes virheelliset tiedot on oikaistu tai pyyntösi on käsitelty.

Oikeus vaatia korvausta. Sinulla on oikeus vaatia korvausta, jos olet kärsinyt vahinkoa sen seurauksena, että henkilötietojasi on käsitelty lainvastaisesti.

Oikeus antaa meille ohjeita siitä, miten henkilötietojasi käsitellään kuolemasi jälkeen.

Jotkin muut vaatimukset tai määräykset saattavat rajoittaa tai laajentaa oikeuksiasi. Esimerkiksi lainsäädännölliset vaatimukset saattavat estää tiettyjen henkilötietojesi luovuttamisen tai siirtämisen tai tietojesi poistamisen. Tällaisia lainsäädännöllisiä velvoitteita ovat muun muassa kirjanpito- ja verolaki. Jos tietojasi on säilytettävä lainsäädännöllisten velvoitteiden takia, niitä käytetään vain kyseisten velvoitteiden täyttämiseen eikä mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla meihin yhteyttä. Yhteystiedot löydät kohdasta 15. Ilmoita meille seuraavat tiedot pyynnön käsittelyä varten: etu- ja sukunimi, osoite, mahdollinen asiakasnumero sekä jäljennös henkilöllisyystodistuksen etu- ja kääntöpuolesta. Näin Yves Rocher voi tarkistaa oikeuksiaan käyttävän henkilön henkilöllisyyden. Vastaamme pyyntöösi kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Pidätämme oikeuden kieltäytyä suorittamasta pyydettyä toimenpidettä, jos pyyntösi on ilmeisen perusteeton tai kohtuuton.
Profilointi. Profilointi tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä joidenkin henkilökohtaisten ominaisuuksiesi, kuten taloudellisen tilanteesi, henkilökohtaisten mieltymystesi ja kiinnostuksesi kohteiden tai sijaintisi, arvioimiseksi.

Yves Rocher käyttää profilointia esimerkiksi markkinointi- ja asiakasanalyyseihin, järjestelmäkehitykseen, markkinointiin, automatisoitujen päätösten yhteydessä (ks. alla) ja tapahtumien valvontaan petosten torjumiseksi. Kun käsittelemme tietojasi profilointia varten, teemme sen oikeutetun edun tai oikeudellisen velvoitteen perusteella, sopimuksen täyttämiseksi tai sinun suostumuksellasi. Jos tarvitsemme suostumuksesi, pyydämme sinulta suostumustasi käsittelylle.

Automatisoitu päätös. Joissakin tapauksissa Yves Rocher käyttää automatisoitua päätöksentekoa. Tällainen tilanne saattaa olla esimerkiksi luottohakemuksen hyväksyminen tai hylkääminen automaattisesti.

Sinulla on oikeus olla joutumatta sellaisen päätöksen kohteeksi, joka perustuu automatisoituun päätöksentekoon, kuten profilointiin, jos päätöksellä on oikeudellisia seurauksia sinulle tai jos se vaikuttaa sinuun muilla tavoin merkittävästi. Yves Rocher’lla on kuitenkin oikeus käyttää automatisoitua päätöksentekoa, jos se on välttämätöntä sinun ja Yves Rocher’n välisen sopimuksen tekemistä tai täytäntöönpanoa varten tai jos olet antanut siihen suostumuksesi.
Käytämme henkilötietojasi ostoksesi käsittelyn lisäksi sekä omiin että kolmansien osapuolten markkinoinnissa.

Tähän tarkoitukseen käytämme sinulta saamiamme tietoja (mukaan lukien automaattisesti lähetetyt tai tuotetut tiedot), kuten etunimi, sukunimi, postiosoite, syntymävuosi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Kyseiset henkilötiedot voidaan myös luovuttaa kolmansille osapuolille, kuten mainostajille. Yves Rocher’lla on myös oikeus käsitellä ja säilyttää henkilötietojasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Mitään muita kerättyjä henkilötietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Lisäksi Yves Rocher muuttaa henkilötietosi anonyymiksi aina, kun niitä käytetään markkinoinnin yhteydessä. Anonyymiksi muutettuja henkilötietoja voidaan käyttää myös kohdennetussa internetmainonnassa, jolloin mainonnan voi toteuttaa palveluntoimittaja tai mainostoimisto.

Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat kieltää suoramarkkinoinnin eli asettaa niin sanotun suoramarkkinointikiellon. Voit lähettää pyyntösi sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@yves-rocher.fi. Ilmoita pyynnössäsi etunimesi, sukunimesi ja henkilötunnuksesi.
Lisätietoja evästeiden käytöstä voit lukea evästekäytännöstämme..
Yves Rocher Finlande Oy on rekisteröity kaupparekisteriin Y-tunnuksella 0202645-8 ja postiosoitteella PL 3560, 00002 HELSINKI.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietoihisi liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä milloin tahansa sähköpostitse asiakaspalvelu@yves-rocher.fi tai puhelimitse (09) 615 166.

Groupe Rocher, johon Yves Rocher kuuluu, on nimennyt tietosuojavastaavan, jonka tehtävänä on valvoa tämän tietosuojakäytännön määräysten noudattamista. Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja henkilötietojesi käsittelystä, voit myös ottaa yhteyttä tietosuojavastaavaamme sähköpostitse privacy@yrnet.com

Kehotamme sinua lukemaan täältä suosituksemme tietojenkalastelulta suojautumiseksi.
Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos olemme mielestäsi käsitelleet henkilötietojasi väärin.
Päivitämme tietosuojakäytäntöä niin usein kuin on tarpeellista. Tietosuojakäytäntö on kaikkien saatavilla kotisivuillamme. Se kattaa kuluttajan ja Yves Rocher’n välisen suhteen riippumatta siitä, onko se syntynyt myymälässä tai internetin, postin tai puhelimen välityksellä.