Tahitin gardenia

TIETOA KASVISTA

TIETEELLINEN NIMI

Gardenia tahitensis

SUOMENKIELINEN NIMI

Tahitin gardenia, tiaré-kukka

HEIMO
Rubiaceae

ALKUPERÄ
Polynesia

KASVIN ÄLYKKYYS: PÖLYTTÄJIEN HOUKUTTELEMINEN

Tahitin gardenian terälehdet, Polynesia © Herenui Varney

KASVIN ALKUPERÄ

Tahitin gardeniaa etsivän on matkattava toiselle puolelle maapalloa, sillä siitä valmistettavaa aitoa monoï-öljyä saadaan vain Polynesiasta. Gardenian kukkia viljellään aina luontoa kunnioittaen: niitä kastellaan säästeliäästi ja lannoitetaan vain luonnollisilla aineilla. Kukannuput kerätään talteen käsin ja niistä valmistetaan monoï-öljyä. Yves Rocher käyttää öljyä monissa tuotteissaan. Huolehdimme aina, että käyttämämme ainesosat on tuotettu luontoa ja ihmisiä kunnioittaen. Tuotteidemme sisältämä monoï-öljy on peräisin luotetuilta yhteistyökumppaneiltamme ja taatusti korkealaatuista. Perinteet, yksinkertaisuus ja aitous tekevät tästä tuotteesta erityisen ja menestyksekkään.

Kukan nuput kerätään käsin aamuisin ennen niiden avautumista, Polynesia
© Herenui Varney

KASVIN ÄLYKKYYS: PÖLYTTÄJIEN HOUKUTTELEMINEN

Tahitin gardenia on löytänyt paikkansa Polynesian tuliperäisestä ja kalkkipitoisesta maaperästä. Tämä trooppinen pensas saattaa kasvaa jopa 4 metrin korkuiseksi. Kasvi voi kukkia vuoden ympäri, ja se on kauneimmillaan eteläisen pallonpuoliskon kesän aikana, lokakuusta tammikuuhun. Suloisen tuoksuiset gardenian kukat ovat yleensä valkoisia, ja niiden tähteä muistuttavissa kukinnoissa on (...) 5-9 terälehteä. Kukan kauneus onkin valloittanut polynesialaisten sydämet, ja siitä on tullut alueen symboli. Gardenia on nimetty Tahitin kansalliskukaksi, ja se yhdistetään polynesialaiseen viehätysvoimaan ja vieraanvaraiseen kulttuuriin. Tästä on hyötyä myös kasvin säilymiselle.

KASVIUUTTEEMME

Polynesialaiset ovat käyttäneet monoï-öljyä kauneudenhoidossa ja tuoksuissa jo vuosisatojen ajan. Perinteisen menetelmän mukaan Tahitin gardenian terälehdet laitettiin kosketuksiin kypsän kookospähkinän vastaraastetun maldon kanssa. Nykyisin monoï-öljy valmistetaan kontrolloidulla menetelmällä, jossa gardeniankukkia liotetaan kopraöljyssä (kookospähkinän aurinkokuivattu malto)

10 päivän ajan. Näin saadaan alkuperäsertifioitua monoï-öljyä, joka on taatusti aito ja laadukas sekä paikallisesti valmistettu. Monoï de Tahiti -vartalotuotesarjamme tekee ihosta ihanan pehmeän ja jättää sille suloisen lämpimän tuoksun.

TAHITIN GARDENIA TUOTTEISSAMME

LUE LISÄÄ