Kehäkukka

TIETOA KASVISTA

TIETEELLINEN NIMI

Calendula officinalis

SUOMENKIELINEN NIMI

Kehäkukka, calendula

HEIMO
Asteraceae

ALKUPERÄ
Välimeren alue

KASVIN ÄLYKKYYS: PÖLYTTÄJIEN HOUKUTTELEMINEN

Kehäkukkaviljelmät, La Gacilly, Ranska ©François Lacour

KASVIN ALKUPERÄ

Kehäkukka on symbolinen kasvi, jota Yves Rocher on viljellyt omilla pelloillaan La Gacillyn kylässä, Bretagnessa jo vuodesta 1979 alkaen. Siemenet kylvetään suoraan peltoon maalis-huhtikuussa ja kukat kerätään talteen heinäkuussa. Kukkien voimakkaan keltainen väri on tehnyt nämä upeat pellot tunnetuksi kylässä ja sen ympäristössä. Lajike sopeutuu hyvin paikalliseen ilmastoon eikä sitä tarvitse kastella erikseen. Kuten kaikki La Gacillyssa viljellyt kasvit, myös kehäkukka on luonnonmukaisesti tuotettu. Yves Rocher suosii luonnontilaisen kasvin sijaan viljeltyä lajiketta, sillä sen kukat ovat suuremmat ja sisältävät enemmän vaikuttavia ainesosia.

Kehäkukan sadonkorjuu, La Gacilly, Ranska ©François Lacour

KASVIN ÄLYKKYYS: PÖLYTTÄJIEN HOUKUTTELEMINEN

Kehäkukka noudattaa auringon rytmiä. Se sulkeutuu öisin ja avautuu jälleen auringon noustessa. Päivisin kehäkukka houkuttelee hyönteisiä kielenmuotoisilla terälehdillään. Hyönteiset kuljettavat siitepölyä kukkien heteestä ja emistä toisiin kukkiin ja huolehtivat siten kasvin lisääntymisestä.

KASVIUUTTEEMME

Kun hiukset altistuvat ympäristön aiheuttamille rasitteille, ne menettävät kiiltoaan ja pehmeyttään. Niin koristekasvina kuin lääkekasvinakin tunnettua kehäkukkaa on perinteisesti käytetty sen pehmentävien ominaisuuksien takia, mutta sillä on tunnetusti myös rauhoittava ja antioksidanttivaikutus.

Yves Rocher'n tutkijat ovat kehittäneet menetelmän, jonka ansiosta kehäkukasta saatavien vaikuttavien ainesosien laatua voidaan valvoa pelloilta tuotteisiin saakka. Kehäkukkaa sisältävällä Botanical Expertise Hair – Shine -sampoolla todettiin testeissä suotuisia vaikutuksia: neljän viikon käytön jälkeen 80 % naisista totesi hiusten saaneen silkkistä pehmeyttä ja 88 % koki hiusten kiillon lisääntyneen*.

*In vivo -testit

KEHÄKUKKA TUOTTEISSAMME

LUE LISÄÄ