ajax error

This action generated an error, probably on our side, you can reload this page and retry

Error reason : unknown

10 € ALENNUS, kun tilauksesi on 39 € Merkitse koodi AUG10 ostoskoriin. Voimassa 20.8. asti.
Juuri nyt POSTIKULUT 0 €
Yves Rocher
0
Takaisin

Kaikki, mitä haluat tietää vegaanisista meikeistä

Oletko kuullut vegaanisista meikeistä muttet tiedä, mitä niillä tarkoitetaan? Käsiteviidakko saattaa tuntua monimutkaiselta: vegaani, vegetaristi jne. Ei hätää, kerromme lisää!

sowimage

Yves Rocher’n tuotteet ovat kasvipohjaisia. Valikoimassamme on myös satoja vegaanisia tuotteita: esimerkiksi ihonhoito- ja hygieniatuotteita sekä meikkejä. 

Mitä veganismi tarkoittaa?

Eläinten hyväksikäyttöä vastustavat vegaanit eivät käytä lainkaan eläinperäisiä tuotteita tai niiden johdannaisia (kuten meijerituotteita, munia tai hunajaa). Veganismi on myös elämäntapa, jossa eettisiä valintoja tehdään päivittäisessä arjessa. Se vaikuttaa esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden ja vaatteiden valintaan. Vegaanit siis noudattavat vegaanista ruokavaliota ja sopeuttavat elämäntyylinsä veganismin periaatteiden mukaiseksi. Vegaanit eivät esimerkiksi hanki nahka- tai villatuotteita eivätkä käytä meikkejä, jotka sisältävät eläinperäisiä ainesosia, kuten keratiinia tai kollageenia.

sowimage

Entä Yves Rocher’n tuotteet?

Yves Rocher’n tuotteet ovat kasvipohjaisia, ja valikoimassamme on myös satoja vegaanisia tuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia. Tämä koskee kaikkia tuoteryhmiä.

Yves Rocher on aina perustanut tuotteensa kasveille. Se on ollut tuotemerkin periaate jo 60 vuoden ajan eli perustamisesta lähtien.

Kaikki tuotteemme ovat kasvipohjaisia ja kasviasiantuntijoidemme kehittämiä. Valitsemme parhaat ainesosat yli 1 100 kasvipohjaisen ja luonnollisen vaihtoehdon joukosta. Kukin tuote sisältää siihen parhaiten sopivia ainesosia, jotka tuottavat parhaat vaikutukset, ovat hellävaraisia iholle ja ottavat ympäristön huomioon.

Yves Rocher’n tuotteet ovat kasvipohjaisia, ja valikoimassamme on myös satoja vegaanisia tuotteita, jotka eivät sisällä lainkaan eläinperäisiä ainesosia.

sowimage

Kun muita hyviä vaihtoehtoja ei ole tarjolla, käytämme myös tiettyjä eläinperäisiä luonnollisia ainesosia, joiden valmistus ei vahingoita eläimiä. Tällaisia ainesosia ovat esimerkiksi hunaja ja mehiläisvaha. Niistä saatavia ainesosia käytetään, kun se on olennaista tuotteen tehokkuudelle tai sen käyttömukavuudelle. Olemme sitoutuneet tarjoamaan asiakkaillemme vegaanisia meikkejä. Tästä ovat esimerkkinä uudet ripsivärimme, jotka tulivat markkinoille vuonna 2021. Mikä on vegaanisten ja kasvipohjaisten meikkien ero? Kasvipohjaiset kosmetiikkatuotteet eivät sisällä ainesosia, jotka ovat peräisin eläinten kehosta, kuten kollageeni tai eläinrasva. Vegaaniset kosmetiikkatuotteet taas eivät sisällä lainkaan ainesosia, jotka ovat peräisin eläinten kehosta tai eläintuotannosta, kuten munat, maito, hunaja tai mehiläisvaha.

Onko olemassa sertifikaatteja vegaaniselle kosmetiikalle?

Vegaanisia sertifikaatteja on useita. Tällaisia ovat esimerkiksi Vegan Society, PETA ja One Voice. Niillä ei kuitenkaan sertifioida koko tuotemerkkiä eikä yksittäistä tuotetta. Useimmat merkit eivät myönnä sertifikaatteja yrityksille, jotka vievät tuotteita Kiinaan. Paikalliset viranomaiset voivat nimittäin itse suorittaa eläinkokeita kosmetiikkatuotteilla tuotemerkistä huolimatta ennen tuotteen lanseerausta Kiinan markkinoilla tai sen jälkeen. Toisaalta Cruelty Free -sertifikaatti on todiste, että tuotteen valmistukseen ei liity eläinten hyväksikäyttöä, kuten eläinkokeita. Muista kuitenkin, että kosmetiikkatuotteiden testaus eläinkokeilla on kielletty Euroopassa jo vuonna 2013.

Onko vegaanisille meikeille erityisiä sääntöjä?

Vegaaninen-termin käyttöä ei ole säännelty. Siksi ei ole olemassa tarkkaa määritelmää sille, mitä vegaanisen tuotteen tulee sisältää.

sowimage

Entä eläinkokeet?

Lopetimme lopputuotteidemme testaamisen eläinkokeilla jo vuonna 1989. Emme testaa emmekä tue lopputuotteidemme tai tuotteidemme ainesosien testaamista eläinkokeilla. Tämä ei ole uutta, sillä olemme vastustaneet eläinkokeita jo kauan. Yves Rocher päätti vuonna 1989 uraauurtavasti kosmetiikka-alalla lopettaa lopputuotteiden testauksen eläinkokeilla ja ottaa käyttöön vaihtoehtoiset menetelmät. Saimme siitä tunnustuksena SPA Gold Medal 1992 -mitalin.

Nyt tiedät enemmän vegaanisista tuotteista!

Onko sinulle tärkeää, että kauneustuotteesi ovat vegaanisia?

Share