5 € ALENNUS, kun tilauksesi on 25 € Merkitse koodi NOW5 ostoskoriin. Voimassa 19.1. asti

Agave, hiustuotteidemme uusi tähtiainesosa!

Hiuksiasi hemmotteleva agave on peräisin Meksikosta – kerromme nyt sinulle agaven hyväätekevistä ominaisuuksista!

sowimage

Agave on saanut nimensä paksuista harmaanvihreistä lehdistä, jotka voivat olla jopa 20 metriä pitkiä. Meksikosta peräisin olevaa kasvia käytetään laajasti sekä ruoanlaitossa että kosmetiikkatuotteissa. Yves Rocher käyttää agavea vaikuttavana ainesosana hiustuotteissa. Haluatko tietää enemmän tästä hienosta kasvista? Kerromme sinulle lisää sen viljelystä ja sadonkorjuusta.

Sininen agave

Hankimme käyttämämme agaven Meksikosta, josta kasvi on alun perin lähtöisin. Kuiva ilmasto tukee ihanteellisesti agaven kykyä ladata energiaa paksuihin lehtiin fruktaanisokereiden muodossa. Kasvin sato voidaan korjata ensimmäisen kerran 8–12 vuoden päästä sen istuttamisesta. Viljelijät hoitavat näinä vuosina kasvia ja vaalivat sitä kasvun edistämiseksi. Kasvukaudella kasvin ytimeen kertyy hitaasti fruktaaneja, mikä helpottaa kehittymistä ja kasvua sekä edistää kykyä kestää äärimmäisiä sääolosuhteita. Kun kasviin on kertynyt maksimaalisesti fruktaaneja, lehdet irrotetaan.

sowimage

Mitä hyötyä agavesta on kosmetiikkatuotteissa?

Kasvipohjaisen kauneuden tutkijamme huomasivat agaven upean kyvyn tuottaa fruktaaneja, joihin on varastoitunut tehokasta kasvuvoimaa. Agaven fruktaaneja ei ole aikaisemmin käytetty vaikuttavana ainesosana kauneudenhoitotuotteissa, jotka vahvistavat hiuksia aktiivisesti päänahasta alkaen (mikä luo edellytykset vahvoille hiuksille). Agavesta saatavalla vaikuttavalla ainesosalla on kyky aktivoida hiuspohjaa siten, että se saa ravintoa ja hiuksista tulee vahvemmat ja kauniimmat. Mikä parasta, agaven fruktaanit ovat vaikuttavana ainesosana kaikissa hiustuotteissamme!

sowimage

Tiesitkö, että…

Agavea käytetään pääasiassa tequilan valmistukseen. Kun kasvi on kasvanut noin 12 vuotta, sen mehevät lehdet irrotetaan. Agave tequilanan lehdistä valmistetaan tequilaa ja agave angustifolian lehdistä mescalia. Kasvin ydinosa (piña) säilytetään. Agavea kuivatetaan uunissa useita päiviä, jonka jälkeen kasvin ytimestä saadaan käynyttä mahlaa. Siitä valmistetaan tislaamalla perinteistä meksikolaista alkoholijuomaa, joka tunnetaan myös nimillä "pulque" ja ”maguey”.

Agave tequilanasta valmistetaan lisäksi siirappia, jota kutsutaan myös agavenektariksi. Pitkän valmistusprosessin tuloksena saadaan fruktoosipitoista mahlaa (aguamiel), jota käytetään muun muassa valkoisien sokerin korvikkeena.

sowimage

Nyt kun tiedät kaiken agave-kasvista, minkä sampoon valitset? Jätä kommenttisi alle!

Yksityisyyden suojaa, tietojen luottamuksellisuutta ja evästeiden käyttöä koskevat asetukset
Yves Rocher käyttää ensimmäisen ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaakseen käyttäjäkokemustasi ja antaakseen sinulle henkilökohtaisia tarjouksia markkinointitarkoituksessa. Kun jatkat verkkosivujemme selaamista, hyväksyt samalla evästeiden käytön.
Lue lisää