Yves Rocher -Säätiö

Ranskan Instituutin alaisuudessa toimivan Yves Rocher -säätiön perusti Jacques Rocher, Yves Rocher'n poika.
Säätiö tukee luonto-, solidaarisuus- ja ympäristöhankkeita sekä paikallisesti että maailmalaajuisesti, 50 eri maassa.

Vuonna 1991 perustetun ja vuodesta 2001 Ranskan Instituutin hallinnoiman säätiön tehtävänä on toimia vihreämmän maailman puolesta. Säätiöllä on kaksi pääkohdetta: Plant for the Planet -puunistutusprojekti ja Terre Femmes -kilpailu.

 

Plant for the planet

Tavoite: 50 miljoonaa puuta. Seikkailu alkaa Nairobissa maaliskuussa 2007. Jacques Rocher tapaa Wangari Maathain, ensimmäisen afrikkalaisen naisen joka on saanut Nobelin rauhanpalkinnon (2004) ja joka on YK:n aloittaman Plant for the Planet -kampanjan kummi.
Jacques Rocher päättää liittyä mukaan ja asettaa tavoitteeksi miljoonan puun istuttamisen Yves Rocher'n asiakkaiden avulla. Säätiönsä kautta Yves Rocher saa avukseen metsien udelleenistutukseen erikoistuneita yhdistyksiä, asiantuntijoita ja paikallisjärjestöjä. Suuri kansainvälinen liike paisuu niin, että tällä hetkellä tavoitteeksi on asetettu 50 miljoonan puun istuttaminen vuoteen 2015 mennessä!

Valokuvaaja Patrick Wallet

Lisätietoa

Terre de femmes - maan naiset

Palkitsemme ympäristön puolesta toimivia naisia. Yves Rocher -säätiö on jo kymmenen vuoden ajan palkinnut vuosittain naisten toimintaa ympäristömme puolesta. Kilpailu järjestetään 15 maassa ja sen piirissä on alusta lähtien palkittu 285 naista.
Voittaneille uranuurtajille palkinto on merkinnyt kaiken muuttavaa käännekohtaa tai toimintaa helpottavaa sysäystä eteenpäin.

Lisätietoa

Pohjolan palkitut 2011:

  • 1 Nathalie Simonsson, “Paradise Forest”
  • 2 Anu Riihimäki ja Maria Koivisto ”Turtle Watch”
  • Nathalie Simonsson
  • Anu Riihimäki och Maria Koivisto

Plant for the Planet

Nyt jo
Puuta istutettu